Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (2024)

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (1)

Del denne siden

Å velge begravelsessanger blir ofte sett på som en viktig del av å tilpasse en begravelsestjeneste for din kjære. Det er en sjanse for deg til å hylle personligheten deres, hobbyene deres, eller bare si farvel med en av favorittsangene deres.

Samtidig somklassisk musikk til begravelserellerbegravelsessalmerhar tradisjonelt vært den foretrukne begravelsesmusikken, popballader, TV-temalåter og glade begravelsessanger har blitt noen av de mest populære begravelsessangene de siste årene i Storbritannia.

Her tar vi en titt på 20 av de mest populære begravelsessangene i Storbritannia for å hedre minnet om en kjær.

1.Sommerens siste vintemamelodi

Denne ikoniske melodien åpnet hver episode av alle de 31 seriene av Last of the Summer Wine, den klassiske BBC-sitcomen om en trio av rampete gamle venner som bor i West Yorkshire. Programmet ble elsket av mange, og fikk ros for å vise at senere livet fortsatt er fullt av eventyr. Dens nostalgiske melodi gjør den til en populær begravelsessang for en du er glad i som elsket showet.

2.Canon i Dav Pachelbel

En rørende og oppløftende begravelsessang,Canon i Der det mest berømte stykket av komponisten Johann Pachelbel, og kanskje et av de mest kjente stykkene av klassisk musikk noensinne. Den er nå en favoritt både i bryllup og begravelser, elsket for sin milde tone og vakre harmonier.

3.Mitt hjerte vil fortsetteav Celine Dion

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (7)Celine Dion opptrer i Birmingham i 2017. Foto via Wikimedia.

Mest kjent for sitt utseende påTitaniclydsporet er denne sangen, for mange mennesker, den ultimate balladen om evig kjærlighet. Det er trist og vakkert, men gir også en påminnelse om at minne kan holde en kjær i nærheten selv etter at de er borte, noe som gjør det til et godt valg for begravelsesmusikk.

4.Soul Limboav Booker T. & the MG's

Denne optimistiske melodien ble brukt som tema for BBCs Test Cricket Highlights i mange år, noe som gjorde den til populær begravelsesmusikk for livslange cricketfans. Bortsett fra sportsforeningene, er denne muntre sangen lydekvivalenten til en solstråle – perfekt for feiring av livsbegravelser.

5.Du vil aldri gå aleneav Gerry and the Pacemakers

En annen sportssang, You'll Never Walk Alone, er flaggskipsangen til Liverpool Football Club og kjent utenat av enhver ekte fan. Det er også en sang om håp gjennom motgang og solidaritet i de vanskeligste tider, noe som gjør den til et rørende tillegg til en begravelsesgudstjeneste.

6.Englerav Robbie Williams

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (8)Robbie Williams opptrer i London i 2016. Foto av Drew de F Fawkes.

Robbie Williams klassiske popballade Angels, skrevet av Guy Chambers, er et uendelig populært valg for begravelsesmusikk, takket være dens poetiske tekster og kraftfulle melodi. Overraskende nok nådde den bare nummer 4 i de britiske hitlistene da den ble utgitt i 1997, men i 2005 hadde den blitt kåret til sangen de fleste briter ønsket spilt i begravelsen deres.

7.Enigma-variasjoner – Nimrodav Edward Elgar

Nimrod er et rørende stykke klassisk musikk fra en av Storbritannias mest skattede komponister, og er dypt rørende, både trist og håpefull. Det har lenge vært antatt å være en dedikasjon til Elgars nære venn AJ Jaeger, som hjalp ham gjennom vanskelige tider.

8.På min måteav Frank Sinatra

En absolutt klassiker, My Way hadde tidligere vært nummer én begravelsessang i mange år på rad, ifølge Co-ops årlige begravelsesmusikkundersøkelse. Med god grunn også – det er den ultimate hyllest til et godt levd liv: «Jeg har levd et liv som er fullt, jeg reiste hver eneste motorvei, og mer, mye mer enn dette, jeg gjorde det på min måte.»

9.Uansett hvaav Boyzone

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (9)Boyzone opptrer live i 2015. Foto via Wikimedia.

Opprinnelig skrevet for den musikalske versjonen av Whistle Down the Wind, No Matter What ble spilt inn av Boyzone i 1998 og skutt til nummer én på de britiske hitlistene. Denne balladen om varig kjærlighet og beslu*ttsomhet har forblitt en populær begravelsessang siden den første hitlistesuksessen.

10.Dagens kamptemamelodi

Storbritannia er en nasjon av fotballfanatikere, noe som bevises av populariteten til denne temasangen. Det er åpningsmelodien til en av BBCs lengste programmer, som startet i 1964 og er en ikonisk melodi for alle som følger fotball. Som et resultat er det en populær begravelsessang for hengivne fotballfans.

11.Se alltid på den lyse siden av livetav Eric Idle

Denne sangen fra Monty Python-filmenLivet til Brianer uimotståelig fengende og munter, vil mange briter ha denne sangen til sine egne begravelser, kanskje for å fortelle en siste vits eller som et ekte forsøk på å få sine sørgende kjære til å smile på det som ellers ville vært en gledesløs dag. Populariteten til denne begravelsessangen viser at briter ikke kan la være å gjøre narr av seg selv.

12.Halloav Adele

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (10)Adele opptrådte i Birmingham på sin turné i 2016. Bilde via Wikimedia.

Selv om denne balladen handler om et brudd, har Adeles kraftige vokal og en minneverdig melodi gjort dette til en populær sang for begravelser. Faktisk har flere av Adeles inderlige kjærlighetssanger blitt et betydningsfullt øyeblikk i mange menneskers begravelser siden hun først nådde hitlistene.

1. 3.Legg meg nedav Sam Smith

Denne kraftfulle og følelsesmessig rå balladen tar direkte for seg lengselen og fortvilelsen etter å savne noen du elsker. Siden utgivelsen i 2014 har den blitt omfavnet av nasjonen som en av dens mest populære begravelsessanger og en inderlig måte å si farvel på.

14.Diamanterav Rihanna

Rihannas stemningsfulle hit fra 2012 gjør en passende feiring av livet for noen spesiell. Bildene av diamanter og stjerner har gjort denne låten til den perfekte begravelsessangen for noen hvis minne vil skinne sterkt lenge etter at de er borte.

15.Hvor lenge vil jeg elske degav Ellie Goulding

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (11)Ellie Goulding performing in Stavern in July 2016. Photo by Tore Sætre.

Opprinnelig spilt inn av The Waterboys, var Ellie Gouldings avkledde og vakre versjon av denne sangen den offisielle sangen til Children in Need-kampanjen i 2013. Den handler om ubetinget og evig kjærlighet, og er en fantastisk hyllest til et spesielt forhold som et stykke begravelsesmusikk.

16.Fly uten vingerav Westlife

En av Westlifes mest elskede sanger, Flying Without Wings, er en hyllest til kraften i ekte kjærlighet. Populariteten til denne hitlisten som topper hit som begravelsessang kan skyldes dens oppløftende tekster. Det er en sang om å feire og anerkjenne det gode i livet, i stedet for å sørge.

17.Ser deg igjenav Wiz Khalifa

Hiphop-sangen See You Again var med på lydsporet til 2015-filmen Furious 7. Den ble skrevet som en hyllest til en av filmens stjerner, skuespilleren Paul Walker, som tragisk døde før innspillingen var fullført. Den ble en av de mest populære sangene på YouTube, med over tre milliarder visninger, og dens rørende emne har gjort den til en populær begravelsessang.

18.Du reiser meg oppav Westlife

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (12)Westlife på Nobels fredspriskonsert 2009. Foto av Harry Wad.

Opprinnelig skrevet og utgitt av det irsk-norske bandet Secret Garden, hadde Westlife en nummer én hit med denne sangen i 2005. Den synges nå også som en samtidssalme i noen kirker. Det er en emosjonell, men til syvende og sist oppløftende begravelsessang om å finne skjult styrke i vanskelige tider.

19.Over regnbuenfra Trollmannen fra Oz

Opprinnelig sunget av Judy Garland i klassikeren fra 1939Trollmannen fra Oz, denne sangen har blitt fremført av en rekke artister, inkludert Eva Cassidy og Ariana Grande. Dens vemodige tekster og vakre melodi har gjort det til et rørende og populært valg for en begravelsessang for å minnes en kjær.

20.På tide å si hadeav Andrea Bocelli og Sarah Brightman

Denne italienske sangen ble gjort kjent av den anerkjente tenoren Andrea Bocelli i 1995, som også slo seg sammen med den engelske sopranen Sarah Brightman i 1996 for å gi ut en versjon av sangen delvis sunget på engelsk. Sangens mektige melodi og hjerteskjærende tekster har sikret sin plass som en av de mest populære sangene for begravelser.

Du kan få mer veiledning og støtte forplanlegger en begravelsei Hjelp og råd.

90 926 bekreftede anmeldelser

Del denne siden

Begravelsesmusikk: 20 mest populære begravelsessanger (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5847

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.